Over Amantes Amentes


Anne Nales is na het VWO begonnen op de PABO aan de Hogeschool Arnhem/ Nijmegen. Tijdens haar studie liep ze stage op het speciaal onderwijs (ZML Talita Koemi in Nijmegen) en vanaf die dag hebben deze kwetsbare kinderen en jongeren haar hart gestolen.

Bij het afronden van de opleiding kwam er een baan vrij op deze school en in de periode 1997 – 2015 is zij op Talita Koemi de docent verzorging geweest. Onder het vak verzorging valt seksuele vorming- en weerbaarheid. Naast de lessen die ze zelf gaf begeleidde ze collega’s die vragen hebben op dit gebied, had ze een spreekuur voor de leerlingen en was ze actief in de werkgroep seksuele vorming. Ook is zij de auteur van de visie en protocollen van Talita Koemi op het gebied van seksuele vorming.

Daarnaast is zij betrokken geweest bij de ontwikkeling van de leerlijnen seksuele vorming (V)SO ZML van CED Rotterdam i.s.m. Rutgers WPF.

Dit heeft er toe geleid dat ze in 2012 haar bedrijf Amantes Amentes is gestart waarbij ze zich helemaal concentreert op alles wat te maken heeft met kinderen en jongeren met een beperking of diagnose en seksuele vorming- en weerbaarheid.

Anne heeft in april 2018 de PostHBO-opleiding Consulent Seksuele Gezondheid NVVS afgerond en is op dit moment aan het registreren bij het NRVS ( Stichting het Nederlands Register voor Seksuologie).

Bekijk hier de ervaringen met Amantes Amentes.

Bekijk mijn LinkedIn profiel